Christelijke condoleance teksten

Is er in je naaste omgeving iemand overleden en hechten de nabestaanden veel waarde aan het christelijke geloof? Dan is het mooi om jouw condoleance tekst hierop af te stemmen. Bij gespecialiseerde christelijke boekwinkels kun je terecht voor christelijke rouwkaarten of condoleancekaarten. Vaak staat hier al een mooie spreuk op. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kaart of een algemene condoleancekaart waar je zelf een passende tekst aan toevoegt. Natuurlijk kun je op je kaart zo veel of zo weinig schrijven als je zelf wilt. Staat er al een tekst op de voorkant? Dan kun je binnenin ook alleen je naam schrijven. Hieronder zijn enkele christelijke condoleance teksten te vinden.

Christelijke condoleance teksten voor op een kaart of bij bloemen

Christelijke mensen geloven dat het leven hier op aarde niet het enige is. Ze vertrouwen sterk op een volgend leven, een eeuwig leven bij God in de hemel. In je condoleancekaart kun je hier rekening mee houden. Ondanks dat het einde van het aardse leven voor de meeste christenen niet het definitieve einde is, is er uiteraard toch veel verdriet. Het overlijden van een opa, oma, ouder, oom of tante zorgt altijd voor een leegte. Als er een kind overlijdt, is er zo mogelijk nog meer verdriet. Ook bij christelijke nabestaanden mag je dit verdriet zeer zeker benoemen.

De Bijbel als bron van troost

Bij het overlijden van een dierbare putten christenen veel hoop uit de Bijbel. Er zijn diverse passages die erg treffend zijn bij het thema. Een passende korte tekst is ‘Ik, ik ben het die jullie troost.’ uit Jesaja 51 vers 12. Een andere bekende tekst die je heel mooi kunt gebruiken is ‘Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.’ (uit Psalm 23 vers 4). Ook kun je kiezen voor een tekst uit Openbaring 21 vers 4, die luidt als volgt: ‘Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’. Wil je wel een christelijke condoleance tekst gebruiken, maar geen Bijbelteksten op de kaart zetten? Dan kun je ook kiezen voor een tekst als ‘Gods nabijheid toegewenst in deze moeilijke tijd’.

Een andere condoleance tekst die vaak door christenen wordt gebruikt is ‘Veilig in de armen van Jezus’. Ga je toch liever voor een meer algemene tekst op je condoleancekaart? Natuurlijk kun je dan ook kiezen voor bekende zinnen als ‘Met oprechte deelneming’ of ‘Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd’.