Christelijke condoleance teksten

Is er in je naaste omgeving iemand overleden en hechten de nabestaanden veel waarde aan het christelijke geloof? Dan is het mooi om jouw condoleance tekst hierop af te stemmen. Bij gespecialiseerde christelijke boekwinkels kun je terecht voor christelijke rouwkaarten of condoleancekaarten. Vaak staat hier al een mooie spreuk op. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kaart of een algemene condoleancekaart waar je zelf een passende tekst aan toevoegt. Natuurlijk kun je op je kaart zo veel of zo weinig schrijven als je zelf wilt. Staat er al een tekst op de voorkant? Dan kun je binnenin ook alleen je naam schrijven. Hieronder zijn enkele christelijke condoleance teksten te vinden voor op een kaart of voor bij een boeket.

Bekijk hier de condoleance kaarten en meer >>

Bekijk bij bol.com artikelen, zoals kaarten om sterkte te wensen. Denk hierbij aan rouwkaarten, condoleancekaarten maar ook is een groot aanbod aan rouwboeketten te vinden.

Rouwen om het verlies van een dierbare

Christelijke condoleance teksten bieden troost en steun aan mensen die rouwen om het verlies van een dierbare. Ze weerspiegelen vaak de hoop en het geloof in het eeuwige leven en Gods liefdevolle aanwezigheid. Hier zijn enkele christelijke condoleance teksten die kunnen worden gebruikt om medeleven te tonen:

  1. “Moge God je omringen met Zijn liefde en kracht in deze moeilijke tijd. We bidden dat je troost vindt in de wetenschap dat jouw dierbare nu rust in de armen van de Heer.”
  2. “Onze gedachten en gebeden zijn bij jou en jouw familie tijdens dit verdrietige verlies. Moge Gods genade en vrede je hart vervullen en je troosten in deze donkere dagen.”
  3. “De Bijbel herinnert ons eraan dat de Heer dichtbij is bij gebroken harten. Wees niet ontmoedigd, want Hij zal je troosten en je kracht geven om deze pijnlijke tijd door te komen.”
  4. “We delen in je verdriet en bidden dat je vrede vindt in de belofte van het eeuwige leven. Moge de herinneringen aan jouw dierbare je hart verwarmen en je troost bieden in deze tijd van rouw.”
  5. “Woorden schieten tekort om je verdriet te verzachten, maar weet dat je geliefde nu in de hemelse vreugde verkeert. Moge God je kracht geven en je omringen met Zijn liefde terwijl je door deze moeilijke periode gaat.”
  6. “De Heer is onze toevlucht en kracht, een altijd aanwezige hulp in tijden van nood. Moge Zijn aanwezigheid je steunen en je vrede schenken terwijl je rouwt om het verlies van je dierbare.”
  7. “We betreuren het verlies dat je hebt geleden en bieden onze oprechte condoleances aan. Moge God je troosten en je verlichting geven te midden van je pijn. We zijn er voor je en bidden voor je.”
  8. “In deze tijd van verdriet en verlies, herinneren we ons de belofte van de Heer dat Hij alle tranen van onze ogen zal wissen. Moge je hoop putten uit Zijn belofte en je vreugde vinden in de mooie herinneringen die je met je dierbare hebt gedeeld.”
  9. “Wees niet ontmoedigd, want de Heer is bij je in deze donkere dagen. Hij zal je leiden en je kracht geven om de weg van genezing en vrede te vinden. Onze gedachten en gebeden zijn bij jou en je familie.”
  10. “Moge de liefde van Christus je omarmen en je troosten terwijl je rouwt om het verlies van je dierbare. We delen in je pijn en bieden onze steun en gebeden aan. Vertrouw op Gods genade en weet dat je niet alleen bent.”

Deze teksten zijn bedoeld om troost en hoop te bieden aan mensen in tijden van rouw, vanuit een christelijk perspectief.

Christelijke condoleance teksten voor op een kaart of bij bloemen

Condoleance teksten
Bestel bij bol.com

Christelijke mensen geloven dat het leven hier op aarde niet het enige is. Ze vertrouwen sterk op een volgend leven, een eeuwig leven bij God in de hemel. In je condoleancekaart kun je hier rekening mee houden. Ondanks dat het einde van het aardse leven voor de meeste christenen niet het definitieve einde is, is er uiteraard toch veel verdriet.

Het overlijden van een opa, oma, ouder, oom of tante zorgt altijd voor een leegte. Als er een kind overlijdt, is er zo mogelijk nog meer verdriet. Ook bij christelijke nabestaanden mag je dit verdriet zeer zeker benoemen.

De Bijbel als bron van troost

Bij het overlijden van een dierbare putten christenen veel hoop uit de Bijbel. Er zijn diverse passages die erg treffend zijn bij het thema. Een passende korte tekst is ‘Ik, ik ben het die jullie troost.’ uit Jesaja 51 vers 12. Een andere bekende tekst die je heel mooi kunt gebruiken is ‘Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.’ (uit Psalm 23 vers 4).

Ook kun je kiezen voor een tekst uit Openbaring 21 vers 4, die luidt als volgt: ‘Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’. Wil je wel een christelijke condoleance tekst gebruiken, maar geen Bijbelteksten op de kaart zetten? Dan kun je ook kiezen voor een tekst als ‘Gods nabijheid toegewenst in deze moeilijke tijd’.

Een andere condoleance tekst die vaak door christenen wordt gebruikt is ‘Veilig in de armen van Jezus’. Ga je toch liever voor een meer algemene tekst op je condoleancekaart? Natuurlijk kun je dan ook kiezen voor bekende zinnen als ‘Met oprechte deelneming’ of ‘Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd’.

Plaats een reactie