Condoleance gedicht overlijden sterkte

Zowel voor de familie als voor jezelf. De naasten van de overledene gaan een moeilijke tijd in hun leven tegemoet en moeten worden gesteund en omringd. Deze teksten ontvangen van vrienden, collega’s of kennissen, zullen hen helpen om te rouwen. Teksten schrijven kan je ook helpen, omdat het een manier is om je gevoelens te uiten en je pijn en verdriet te delen, wat niet altijd gemakkelijk is om te doen. Het is ook een gelegenheid om eer te bewijzen aan de overledene door uitdrukking te geven aan het respect of de bewondering die je voor hem of haar had. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van condoleance gedichten bij overlijden om sterkte te wensen.

Bekijk hier de condoleance kaarten en meer >>

Bekijk bij bol.com artikelen, zoals kaarten om sterkte te wensen. Denk hierbij aan rouwkaarten, condoleancekaarten maar ook is een groot aanbod aan rouwboeketten te vinden.

Condoleance gedichten bij overlijden om sterkte te wensen

Condoleance gedicht overlijden sterkte
Bestel bij bol.com

Je moet je woorden afstemmen op de persoon tot wie je je richt. De condoleanceboodschap zal niet dezelfde zijn als ze bestemd is voor naaste of verre familieleden, vrienden of eenvoudige kennissen.

Gedichten schrijven

Een manier van condoleren kan door middel van poëzie. Je kunt gedichten gebruiken die je inspireren, originele teksten maken of gedichten bewerken.

Voorbeelden van condoleance gedichten voor je nabestaanden

  • Mogen deze paar woorden van vriendschap je immense pijn verzachten. Een teder bericht om je te zeggen dat ik aan je denk. Net als je ben ik in rouw, mijn hart bloedt net als het jouwe? De dood is een lot, een bestemming waaraan niemand kan ontsnappen.
  • Vertrekken, sterven is het lot van alle zielen op deze aarde. De mooie ziel die naar de hemel is opgestegen leeft vandaag in een verrukkelijke wereld. De dood is geen einde, het is een ander leven, een mysterie.
  • Met dit mooie gedicht bied ik jeu mijn oprechte deelneming aan: moge jullie verenigde familie de pijn overwinnen, de overledene waar je van houdt, kent bevrijding.
  • Vanuit de hemel, waakt je geliefde over je. Weten dat je gelukkig bent is zo’n lief geschenk voor hem. Leef in zijn herinnering en de hoop hem weer te zien.

Gedichten bij het afscheid van je oma of opa, vader of moeder

Dit zijn enkele voorbeeldgedichten om afscheid te nemen van een dierbare die net overleden is. Deze teksten voor een eerbetoon aan een overledene kunnen worden gepersonaliseerd en aangepast: overlijden van een moeder of overlijden van een vader of andere familieleden.

  • Je ziel is naar de nieuwe hemel gegaan. Je bent een van hen die licht in je ogen hebben.n! Ik kan niet wennen aan je afwezigheid. Duizend gebeden, duizend lichten verlichten je waar je bent.
  • Gisteren waren onze harten nog vol pijn. Het leven eindigt, maar liefde sterft nooit. Onze oneindig liefde voor je keert elke dag terug. Tranen in je ogen bedekken je met zoetheid.
  • Spijt en vreugde over dit leven dat voorbij is. Je kleine meid weet dat haar grootvader in de hemel is. Weet dat je me een leven gaf van “honing”.
  • Jij die een vader, een broer, een vriend en een wijze was hebt ons verlaten. Onze woorden van medeleven zijn droevig en oprecht. De dood laat ons sprakeloos, wanhopig achter.

Meer gedichten om sterkte te wensen

In deze donkere tijden van verdriet en pijn, Waar de herinneringen ons hart vullen met fijne schijn, Mogen liefde en warmte je omringen, Terwijl je de rouw en het verlies probeert te bedwingen. We delen in je verdriet en rouwen met jou mee, Moge je troost vinden in de liefde die je om je heen ziet.

Een geliefde verliezen is als een ster die dooft, Maar de herinneringen blijven leven, onverdoofd. Laat de liefde die jullie deelden je gids zijn, En de pijn van het verlies verzachten met de tijd. Hoewel woorden ontoereikend lijken in deze duisternis, Wensen we je kracht en vrede, diep van binnen en zonder mis.

Verdriet overweldigt ons hart en vult ons met smart, Maar weet dat we er voor je zijn, altijd en in elke stille nacht. Moge de mooie momenten en kostbare herinneringen, Je troost brengen en je ziel verlichten. Wees niet bang om te rouwen en je emoties te delen, Want in verbondenheid vinden we kracht en helen.

Het verlies van een dierbare is een emotionele reis, Vol ups en downs, een proces van gemis en verlies. Laat je omringen door steunende vrienden en familie, Die je ondersteunen en helpen bij het verwerken van deze tragedie. Onthoud dat rouw geen lineair pad volgt, maar uniek is voor elk individu, En dat het tijd en geduld vergt om weer op te kunnen bloeien.

Sterkte wensen bij overlijden is een manier om te laten zien dat je er bent, Dat je meevoelt met de pijn en het verdriet dat de nabestaanden kent. Soms zijn er geen woorden, maar alleen je aanwezigheid is genoeg, Om te laten zien dat je er bent en hen steunt in hun rouwproces hoog. Moge de herinneringen aan de dierbare die is heengegaan, Je kracht geven om door te gaan, elke dag opnieuw aan.

In deze beperkte ruimte kan ik slechts een fractie van steun bieden, Maar ik hoop dat deze woorden en gedichten enige troost kunnen bieden. Wees er voor elkaar, luister en deel de herinneringen samen, En vind kracht in de liefde die blijft, zelfs bij het verlies van een dierbare naam.

Meer:

Plaats een reactie