Condoleren

Condoleance woorden vol troost en empathie
Iemand verliezen van wie je houdt is onmetelijke pijn en ieder mens gaat op een unieke manier door verdriet heen. Het beste wat we kunnen doen is onze steun, troostende woorden en oprechte omhelzingen aanbieden.

Daarom hebben wij condoleance zinnen voor je apart gezet waarmee je al jouw medeleven kunt betuigen. Kijk hier eens naar!

1. Vriend, ik wilde bij je zijn om je te omhelzen en te troosten in deze moeilijke tijd. Dit is een groot verlies voor ons allemaal en ik weet hoe geschokt je bent door alles. Het spijt me zo.

Ook al ben ik ver weg, ik wil dat je weet dat je op me kunt rekenen voor alles wat je nodig hebt en dat ik bid dat je de kracht krijgt om deze tijd door te komen. Mijn diepste en oprechte deelneming, beste vriend.

2. Het leven kent vele mysteries, en het grootste daarvan is de dood. We kunnen nooit begrijpen waarom een geliefde moet vertrekken. De pijn die we voelen is onmeetbaar. Op zulke momenten kan er geen woord gezegd worden dat ons hart kan troosten.

Het enige wat wij, vrienden en familie, kunnen doen is ons beschikbaar stellen om te luisteren op het moment dat je wilt spreken. Mijn oprechte deelneming!

3. Niets kan een verlies als dit herstellen, maar in naam van de vriendschap en de liefde van hen die overblijven, en ter ere van de nagedachtenis van hen die zijn heengegaan, moeten wij blijven leven.

Men moet droefheid omzetten in strijd voor leven en geluk, en pijn in verlangen en sereniteit. Mijn diepste medeleven!

4. In dit uur van pijn en angst, zijn alle woorden te schaars om de juiste troost te geven. Weet dat ik aan je zijde wil staan, lieve vriend, en je wil helpen deze tragische gebeurtenis te boven te komen. Ik wens je veel sterkte en geloof.

5. In dit uur van pijn en lijden, kan ik me voorstellen dat het moeilijk is om verder te gaan. Het verlies van een geliefde is het verlies van een stuk van ons leven, een onvervangbare schat.

Maar we moeten sterk blijven, het leven eren. Zij die altijd van ons hebben gehouden, zullen ons nooit willen zien lijden. Wees heel sterk, mijn vriend!

6. Ik weet dat je een moeilijke tijd doormaakt, en daarom wil ik je mijn medeleven betuigen en je condoleren.

Woorden brengen geen verlichting in momenten van grote pijn zoals deze, maar ik weet dat er troost is in de wetenschap dat er vrienden zijn die om je geven en je hun volledige solidariteit aanbieden.

Veel sterkte en geloof, want zo’n droevige afloop kunnen we alleen maar aanvaarden en de liefde, het verlangen en de herinneringen aan hen die vertrokken zijn, met eeuwige genegenheid bewaren.