Condoleance kaart

Condoleance kaart: Berichten om solidariteit te betuigen
Steun bieden in een tijd van rouw is altijd een goede manier. Respecteer altijd ieders tijd, wil en ruimte wanneer je een rouwende familie helpt, maar weet dat jouw steun in deze tijd heel belangrijk is.

Bij het versturen van een condoleancebericht is het noodzakelijk de beste woorden te kiezen en altijd gezond verstand en altruïsme te gebruiken.

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van condoleanceberichten en -zinnen die in verschillende situaties kunnen worden verzonden.

1. Gecondoleerd met jouw verlies. Soms verrast het leven ons op onverklaarbare wijze. En ik weet hoeveel pijn je hart doet. Ik wens dat je verdriet snel overgaat en dat je snel weer lacht.

Hoe groot de pijn ook is, ik wil niet dat je de hoop verliest. En onthoud dat als liefde echt is, de dood niet het einde is. Reken op mijn vriendschap om je te helpen in dit moment van pijn. Ga ervoor!

2. Alleen zij die een geliefde hebben verloren, weten wat eenzaamheid is. Op dit gevoelige moment, leven wij mee met jouw familie bij het overlijden van jouw geliefde.

Wij vragen God je alle nodige kracht te geven om samen de pijn van het verlies aan te kunnen en te boven te komen. We zullen deze persoon, die iedereen met zijn vreugde besmette, nooit vergeten. Mijn oprechte deelneming.

3. Een vriend verliezen is een hartverscheurende pijn. Vriendschap is de familie die we kiezen en ik kan me voorstellen hoe je lijdt in deze moeilijke tijd.

Ik wil je condoleren en je vragen de kracht te hebben om deze tegenslag te boven te komen. Als je verdrietig bent, probeer dan te denken aan de herinneringen die je vriend achterliet. Herdenken van de overledenen is de beste manier om hen te eren.

4. Ik weet dat de pijn enorm is en niets bereidt ons erop voor. Ik hoop van harte dat jullie troost kunnen vinden in geloof, geloof en saamhorigheid.

Onthoud altijd dat God een groter plan voor ons allen heeft en in zijn nagedachtenis zal de liefde voortleven. Wees nu sterk, reken op me om je door deze moeilijke tijd te helpen en weet dat het me spijt.

5. Mijn oprechte deelneming, mijn vriend. In deze tijd van verdriet, heeft je familie je nodig om sterk te zijn. Gelukkig bent je omringd door vrienden die om jouw welzijn geven en op wier steun je altijd kunt rekenen.

Een sterke omhelzing die je de kracht geeft die je nodig hebt. Mijn gedachten zijn bij jou en je familie.

6. Beste vriend, het is met grote droefheid dat ik deze woorden tot je richt en je mijn deelneming betuig met het verlies van jouw geliefde.

Het spijt me heel erg dat je door zo’n pijnlijke tijd gaat. Heb kracht en geloof, en moge God vrede schenken aan de ziel van de overledene. Mijn deelneming, vriend!