Sterkte wensen

Soms is het niet eenvoudig om je gevoelens uit te drukken. Als iemand in je omgeving een dierbare heeft verloren, dan vinden sommige mensen het niet makkelijk de juiste woorden te vinden. Toch is het belangrijk om je vrienden en familie te steunen in moeilijke tijden. Bekijk hier enkele sterkte wensen, voor op een kaart of bij een bos bloemen.

Bekijk hier de condoleance kaarten en meer >>

Bekijk bij bol.com artikelen, zoals kaarten om sterkte te wensen. Denk hierbij aan rouwkaarten, condoleancekaarten maar ook is een groot aanbod aan rouwboeketten te vinden.

Iemand sterkte wensen

Sterkte wensen
Bestel bij bol.com

Indien je zelf niet zo goed bent met woorden, dan kan je misschien even de tijd nemen om wat neer te pennen op een kaartje of een mooie brief. Op die manier kan je je gedachten zelf ordenen en is het voor jou misschien makkelijker om met je eigen emoties om te gaan. Op die manier kan je de personen rondom je toch een hart onder de riem steken en hen sterkte wensen tijdens hun verdrietige momenten.

Wees persoonlijk

Heb je de overleden persoon goed gekend? Durf dan iets persoonlijks op te stellen. Schrijf bijvoorbeeld een mooie herinnering neer of een boodschap die je geleerd hebt van de overledene die je zelf altijd zult meedragen. Persoonlijke herinneringen zijn emotioneel, maar erg mooi en oprecht om iemand sterkte te wensen. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn:

“Ik herinner me nog toen we uitstapjes maakten met onze vriendengroep, Luc was steeds degene die grapjes maakte toen de wandeltochten zwaar begonnen te worden. Hij wist altijd hoe hij onze moed moest opkrikken. Zijn positivisme zal me steeds bijblijven.”

Voel je je meer comfortabel bij het schrijven van standaard zinnetjes, dan kan je deze ook iets persoonlijker maken. Schrijf daarom niet: “veel sterkte met het verlies”, maar maak hiervan: “Wij wensen jou en je familie oprecht veel sterkte met het verlies, Jeanine”.

Durf gevoelens uitspreken

Vaak worden er oppervlakkige en voorgekauwde teksten geschreven op kaartjes om sterkte te wensen bij overlijden. Echte eenheidsworst als “we zullen haar missen”, “veel sterkte in deze moeilijke tijden”, is makkelijk, maar uiteindelijk weinig interessant. Durf daarom ook gewoon je gevoelens te uiten en een eerlijke tekst uit het hart te formuleren. Denk bijvoorbeeld aan:

“Het is soms moeilijk om de juiste woorden te vinden, maar je kunt bij mij steeds terecht voor een knuffel, om samen verhalen op te halen, of gewoon een kop koffie te drinken en even je gedachten te verzetten.”

Besluit

We vinden het vaak ongemakkelijk om mensen in hun verlies sterkte te wensen. We willen dat het oprecht overkomt, maar vinden niet altijd de juiste woorden. De ideale boodschap om sterkte te wensen bestaat er niet. Doe wat goed voelt, schrijf persoonlijk en vanuit het hart. Hiermee kan je nooit wat fout doen!

Meer sterkte teksten

Sterkte wensen zijn boodschappen van medeleven en bemoediging die worden uitgedrukt aan mensen die te maken hebben met moeilijke situaties of uitdagingen in hun leven. Deze wensen dienen als een bron van troost en steun voor de ontvanger. Hier zijn enkele voorbeelden van sterkte wensen die u kunt gebruiken om iemand te bemoedigen:

  1. “Ik wens je veel kracht en moed tijdens deze moeilijke tijd. Je bent sterker dan je denkt en ik geloof in je.”
  2. “Moge je de kracht vinden om deze tegenslag te overwinnen. Houd moed en blijf positief. Ik ben er voor je.”
  3. “Het leven gooit soms obstakels op ons pad, maar ik weet dat je de kracht hebt om ze te overwinnen. Blijf volhouden en laat je niet ontmoedigen.”
  4. “Ik stuur je mijn oprechte steun en wens je sterkte in deze donkere dagen. Blijf vastberaden en weet dat er betere tijden zullen komen.”
  5. “Laat de moeilijkheden je niet breken, maar maak je sterker. Vertrouw op je innerlijke kracht en weet dat je niet alleen bent.”
  6. “Ik bid voor je en hoop dat je de kracht vindt om door deze uitdagende periode heen te gaan. Wees moedig en weet dat er altijd hoop is.”
  7. “Moeilijke tijden maken deel uit van het leven, maar ze definiëren niet wie je bent. Blijf vasthouden aan je innerlijke kracht en weet dat je deze storm kunt doorstaan.”
  8. “Ik stuur je positieve energie en omring je met liefde en steun. Je bent veerkrachtig en ik weet dat je hier sterker uit zult komen.”
  9. “Je bent niet alleen in deze strijd. We zijn er allemaal voor je, klaar om je te steunen en te helpen. Blijf sterk en wees niet bang om hulp te vragen.”
  10. “Hoewel het nu misschien donker lijkt, weet dat er altijd een lichtpuntje aan het einde van de tunnel is. Houd vol en blijf geloven in jezelf.”

Sterkte wensen zijn een waardevolle manier om iemand te laten weten dat je aan hen denkt en dat je er voor hen bent tijdens moeilijke momenten. Het is belangrijk om oprechte woorden van bemoediging en steun te bieden, omdat dit een grote impact kan hebben op het welzijn en de veerkracht van de ontvanger.

Meer:

Plaats een reactie