Condoleance tekst verlies moeder

Je kunt de teksten naar een vriend, een vriendin of familie sturen als steun na het verlies van een moeder. Condoleance teksten bij het verlies van een moeder moeten mooi zijn. Ze mogen ook wel ontroerend zijn. De dood van een moeder is een beproeving voor haar familie, haar kinderen en haar man. Met deze ideeën voor teksten bij het overlijden van een moeder kun je haar haar rouwenden troosten. Bekijk hieronder de condoleance teksten bij verlies van een moeder, voor bijvoorbeeld op een kaart of bij een boeket.

Bekijk hier de condoleance kaarten bij verlies van een moeder >>

Bekijk bij bol.com artikelen, zoals kaarten om sterkte te wensen. Denk hierbij aan rouwkaarten, condoleancekaarten maar ook is een groot aanbod aan rouwboeketten te vinden.

Bij het verlies van een moeder is het belangrijk om je medeleven en steun te tonen aan degenen die rouwen. Het kiezen van de juiste woorden voor een condoleancebericht kan echter moeilijk zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van condoleance teksten die kunnen worden gebruikt om iemand te troosten na het verlies van een moeder:

 1. “Ik ben diep bedroefd door het nieuws van het overlijden van je moeder. Ze was een buitengewone vrouw en haar liefde en zorg zullen altijd in onze herinneringen voortleven. Moge haar ziel rusten in vrede.”
 2. “Het verlies van een moeder is onbeschrijfelijk. Ik wil je laten weten dat ik er voor je ben in deze moeilijke tijd. Moge je kracht en troost vinden in de mooie herinneringen die je koestert.”
 3. “Woorden schieten tekort om mijn oprechte medeleven uit te drukken. Jouw moeder was een speciale vrouw die zoveel betekende voor velen. Haar nalatenschap van liefde en vriendelijkheid zal altijd voortleven.”
 4. “Ik wil mijn oprechte condoleances aanbieden voor het verlies van je moeder. Ze was een inspirerende persoon en haar warmte zal worden gemist. Moge je omringd worden door liefde en steun tijdens deze periode van rouw.”
 5. “Het is hartverscheurend om te horen van het verlies van je moeder. Ze was een prachtige ziel die een blijvende indruk heeft achtergelaten op iedereen die haar kende. Moge je de kracht vinden om dit verlies te dragen en de troost van dierbare herinneringen ervaren.”
 6. “Ik wil mijn diepste medeleven betuigen voor het verlies van je moeder. Ze was een bron van liefde en geluk, en haar afwezigheid zal voelbaar zijn. Moge je omringd worden door steunende mensen en moge haar ziel vrede vinden.”
 7. “Ik ben diep bedroefd door het overlijden van je moeder. Ze was een moedige vrouw met een groot hart. Haar impact op jou en anderen zal altijd voortleven. Wees niet bang om verdriet te tonen en zoek steun bij degenen om je heen.”
 8. “Mijn gedachten zijn bij jou en je familie tijdens deze tijd van verdriet. Jouw moeder was een geweldige vrouw die altijd met liefde en zorgzaamheid omringde. Moge je troost vinden in de liefdevolle herinneringen die je deelt.”
 9. “Het verlies van een moeder is een van de moeilijkste beproevingen in het leven. Ik wil je laten weten dat je er niet alleen voor staat. Ik ben hier om je te steunen en te luisteren, en ik bid voor vrede en troost voor jou en je familie.”
 10. “Ik ben diep bedroefd door het verlies van je moeder. Haar wijsheid en liefde hebben velen geïnspireerd. Moge je in deze donkere dagen steun vinden bij de warmte van familie en vrienden, en moge haar ziel rusten in vrede.”

Condoleance teksten bij verlies van een moeder

Condoleances voor een vriend die zijn of haar moeder heeft verloren

 • Dit droevige nieuws heeft me van streek gemaakt… Ik weet hoeveel je van je moeder hield …
 • Of we nu gelovig zijn of niet, we moeten geloven dat ze die elkaar hebben liefgehad op een dag op een andere plaats zullen zijn, een ander mysterie, een onbekend paradijs dat we met onze overledenen nog moeten ontdekken …
 • In de naam van je lieve moeder, ter nagedachtenis aan je moeder, moet je sterk zijn en deze moeilijke beproeving met spiritualiteit tegemoet treden.

Mooie en ontroerende condoleances

 • Condoleance tekst verlies moeder
  Bestel bij bol.com

  Wij hebben zojuist vernomen dat je moeder ons heeft verlaten na deze lange ziekte die ze met zoveel moed en geduld heeft doorstaan. Vandaag is ze vrij van haar lijden. Vandaag rust ze in vrede op een plaats die ons ontgaat. Vandaag, is haar grootste wens dat haar volk, haar familie en haar geliefden…blijven gelukkig leven in haar herinnering.

 • Ik denk aan jullie die door een pijnlijke beproeving gaan. Met deze paar woorden van vriendschap, wil ik je verzekeren van mijn steun en je mijn tedere genegenheid brengen. Je moeder was een geweldige vrouw. Vandaag, kun je trots op haar zijn.

Een mooie uiting van medeleven na het overlijden van een moeder

Geen woorden kunnen de pijn troosten van het verlies van zo’n dierbaar iemand. Een moeder verliezen is een groot verdriet dat de pijlers van ons bestaan doet wankelen. Je mooie en liefdevolle gedachten voor haar zullen ervoor zorgen dat ze zal blijven leven met haar familie van wie ze hield. Accepteer alstublieft mijn diepste medeleven en de getuigenis van mijn trouwe vriendschap.

Ontroerend condoleancebericht

 • Ik heb net gehoord van de dood van je geliefde moeder. Ik denk hard aan je in deze tijd van intense emoties. Je moeder was een geweldige vrouw. De koningin van haar familie. Een grote godin. En godinnen sterven nooit. Ze zijn eeuwig. Je moeder leeft voort in het hart van je kind. Mijn oprechte deelneming.

Voorbeeld van een religieus condoleancebericht aan een gelovige

 • De ziel van je moeder heeft deze aarde verlaten om op God te vertrouwen. Hou het geloof en hoop dat ze in een verdiend paradijs leeft. Hoewel het moeilijk is dit verlies te aanvaarden, vergeet niet dat het maar tijdelijk is. Van nu af aan, waakt je moeder over je vanuit de hemel. Mogen je mooie gebeden haar zoete vreugde brengen. Wees sterk in de verwachting haar weer te zien. Amen (voor Christelijke condoleances), Salam (voor Islamitische condoleances), Shalom (voor een Joodse gelovige)…

Kort condoleancebericht bij het verlies van een moeder

 • Het verlies van een moeder is altijd een moeilijke tijd om te accepteren.
 • Je moeder rust vandaag in vrede in een zorgeloze wereld.
 • Ik hoop dat mijn medeleven je pijn zal verzachten in deze moeilijke tijd.

Meer:

Plaats een reactie